Egy gurmé fogás, ami valószínűleg még nem túl ismert: a székely szusi

székely szusi
Fúziós újdonságokat is találni az újranyitott éttermekben
Vágólapra másolva!
Az újranyitás óta ismét felpezsdült az élet a fővárosban, és a régi, kedves helyek is megújult kínálattal jelentkeznek.
Vágólapra másolva!

"Székely klasszikusaink és gourmet fogásaink mellett célunk, hogy innovatív ételkreációinkkal is különlegessé tegyük éttermünket" - mondja Varga Szidónia, a SZÉK Restaurant & Bar székelyudvarhelyi származású tulajdonosa. Ennek első állomása a néhány hete debütált székely szusi, ami erdélyi és magyar alapanyagokat ötvöz a japán konyhaművészettel, izgalmas nemzeti dimenzióba helyezve azt.

Fúziós újdonságokat is találni az újranyitott éttermekben Forrás: SZÉK

A négy ízben készített székely szusit Aranyhal, Nádszálkisasszony, Ludas Matyi és Kiskanász fantázianéven elnevezett változatban is megkóstolhatjuk: az aranyhalban például füstölt pisztrángot, tormát, sült tojást, spenótot és kelkáposztát találunk, míg a Ludas Matyi sült libamájjal, puliszkával, szilvás hagymalekvárral és római salátával idézi meg japán köntösben a székely ízeket - árulták el az alkotók az újdonságról kiadott közleményükben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!