"Székely klasszikusaink és gourmet fogásaink mellett célunk, hogy innovatív ételkreációinkkal is különlegessé tegyük éttermünket" - mondja Varga Szidónia, a SZÉK Restaurant & Bar székelyudvarhelyi származású tulajdonosa. Ennek első állomása a néhány hete debütált székely szusi, ami erdélyi és magyar alapanyagokat ötvöz a japán konyhaművészettel, izgalmas nemzeti dimenzióba helyezve azt.
A négy ízben készített székely szusit Aranyhal, Nádszálkisasszony, Ludas Matyi és Kiskanász fantázianéven elnevezett változatban is megkóstolhatjuk: az aranyhalban például füstölt pisztrángot, tormát, sült tojást, spenótot és kelkáposztát találunk, míg a Ludas Matyi sült libamájjal, puliszkával, szilvás hagymalekvárral és római salátával idézi meg japán köntösben a székely ízeket - árulták el az alkotók az újdonságról kiadott közleményükben.