Máris mutatunk egy remek receptet, egy egyszerűen elkészíthető érdekességet, ami a könnyű tavaszi ebédek igazi sztárja lehet:
Elkészítési idő: 25 perc
Nehézségi fok: *
Hozzávalók (4 személyre):
A rizst a megszokott módon készítjük el, kevés só hozzáadásával másfélszeres vízben puhára pároljuk. A tojásokat forrástól számított kb. 6 perc alatt keményre főzzük. Hideg vízben hűtsük le, majd hámozzuk meg őket. Egy magasabb falú serpenyőbe öntsünk bőven olajat, és forrósítsuk fel. Ebben süssük ki a tojásokat, 2 adagban, hogy az olaj ne hűljön le nagyon. Ízlés szerint a tojásokat félbe is vághatjuk, úgy is nagyon látványos lesz. Addig süssük a tojásokat a forró bő olajban, amíg aranyszínűek és kívülről ropogósak lesznek. Papírtörlőre szedjük ki a tojásokat lecsöpögtetni. Az érett paradicsomokat nagyobb darabokra kockázzuk fel. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, majd futtassuk meg rajta az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Ha már megpuhult a hagyma, adjuk hozzá a paradicsomot, és folyamatos kevergetés mellett főzzük puhára. Fokozatosan csurgassuk hozzá a kókusztejet, majd fűszerezzük kurkumával és cayenne borssal, ízlés szerint sózzuk. Forraljuk fel, és lassú tűzön további 2-3 percig főzzük, amíg a szósz besűrűsödik. Adjuk hozzá a kisütött tojásokat, és melegítsük össze. Frissen főtt rizzsel tálaljuk, az ételt megszórjuk friss korianderrel.
További receptekért látogasson el ide!