Nem kell hozzá sok minden, elkészíteni egyszerű:
- A rózsáira szedett karfiolt tíz percig főzzük lobogó sós vízben, majd hideg vízsugár alattlehűtjük.
- 4 db tojást keményre főzünk, megtisztítjuk, majd négyfelé vágjuk.
- Az apró kockára vágott bacont száraz serpenyőben ropogósra pirítjuk.
- A tejfölt simára keverjük a maradék tojással, sózzuk, borsozzuk és szerecsendióvalízesítjük.
- Egy lapos, hőálló tálat kivajazunk, majd megszórjuk a zsemlemorzsával.
- Elrendezzük benne aleszűrt karfiolt, és a főtt tojást, rászórjuk apirított bacont, végül megkenjük tejföllel és megszórjuk a reszelt sajttal.
- 160 fokos sütőben 40 percig sütjük.
Ezeket érdemes felírni a bevásárlólistára:
1 fej karfiol
só
6 db tojás
25 dkg bacon
5 dl tejföl
bors
1 mk őrölt szerecsendió
3 dkg vaj+a tálhoz
2 ek zsemlemorzsa
10 dkg trappista sajt