A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

15 perces fánk bögrésen

fánk
Vágólapra másolva!
Még mindig annyira imádom anyu fánkjait! És nem csak azért, mert nem nekem kell elkészítenem. Jó, bevallom, azért van benne valami, ha a semmiből elénk tesznek egy egész tál frissen sült fánkot anélkül, hogy meg kellett volna mozdítanunk a kisujjunkat. Néha ráveszem, hogy álljon a tűzhely mögé, és készítse el az édes finomságot. Néha meg ő vesz rá engem, így lesz teljes az egyensúly. Idén én voltam a soros, úgyhogy kerestem is egy gyors és könnyű receptet.
Vágólapra másolva!
A kép csak illusztráció! Forrás: Shutterstock

Fánk bögrésen

Hozzávalók:

  • 2 bögre liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 tojás
  • 280 ml joghurt
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés:

Jól keverjük össze a hozzávalókat, majd forrósítsunk fel olajat egy serpenyőben.
Formázzunk fánkokat a tésztából, és süssük ki az olajban.
A fánkokat szórjuk meg porcukorral, tálaljuk lekvárral.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!