Tudatos döntés volt a borászat sajtóközleménye szerint, hogy a furmintot a Grand Superior besorolású Nagy-Eged-hegy mészkőtalaján újratelepítsék a 2000-es évek végén, ehhez a Furmint „pápájának" számító Szepsy Istvántól kapott oltványokat használták fel. A 2017-es évben a szokatlanul kemény januári fagy országszerte lecsökkentette a hozamot, de ez elsősorban a mélyebb fekvésű, fagyzugos területeken okozott kárt. Tekintve, hogy a Nagy-Eged-hegy az ország legmagasabban fekvő szőlőtermőterülete, a fagy csak kicsit „csippentett" le a mennyiségből, de
jelentősebb kárt nem okozott, a fürtök gazdag ízvilággal, magas szárazanyag-tartalommal kerültek kézi szüretelés és gondos válogatás után a ládákba.
Kovács Nimród elsőszülött unokájáról, Sky-ról nevezték el elsőként a 2016-os évjáratú Furmintot, s ezt hagyományt folytatták a 2017-es évjáratnál is. A 2017-es Sky Furmint alapanyagának
egyharmada tartályban, kétharmada hordóban erjedt, majd másod-, és harmadtöltésű 225 literes kis barrique és 500 literes ászok hordóban érlelődött finomseprőn.
Színe halvány aranysárga, elegáns illatában alma, körte, enyhén érett sárgabarack, és fehér virágok jelennek meg, amelyeket később a termőhelyre oly jellemző mészkő és kovakő, valamint a hordóhasználatból adódó édes süteményillat tesz teljessé, írja a borászat a közleményében.
A címlapi kép illusztráció.