Ezért ajánlott az útifűmaghéj rendszeres fogyasztása

Bánatcsirke, avagy tényleg más az étel íze, ha van benne egy csipetnyi szeretet? konyha főzés
Vágólapra másolva!
Az útifűmaghéj a reform élelmiszerek közül az egyik leginkább rostdús növényi forrás, összetevőinek több, mint 80%-át oldható, élelmi rostok teszik ki. Gazdag rosttartalmának köszönhetően különösen hatékony az emésztési problémák kezelésében, továbbá kiváló választás a fogyókúrás étrend listájának összeállítása során – hívja fel a figyelmet a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

Az útifűmaghéj különféle formái elérhetők a bioboltok kínálatában: a natúr útifűmaghéj mellett őrlemény, liszt és por formájában is hozzájuthatunk a tápanyagokban gazdag élelmiszerhez, emellett kivonatát kapszula vagy tabletta formájában is magunkhoz vehetjük.

Egészségvédő hatása mellett kulináris felhasználhatósága is említésre méltó:

hozzáadhatjuk tortákhoz, turmixokhoz és palacsintához is.

A reformkonyha egyik fontos összetevője, az útifűmaghéj egészségvédő hatása mellett kulináris felhasználhatósága is említésre méltó. Forrás: Shawn Hempel / Shutterstock

Gluténmentes pékáruk, zabpehelylisztes muffin vagy akár dzsem elkészítésekor is felhasználhatjuk, hasznosnak bizonyul továbbá főzelékek vagy krémlevesek sűrítésében is.

A neves gasztronómiai portál pontokba szedte az útifűmaghéj fogyasztásának kedvező hatásait:

  1. Segíti az emésztést
    A különböző emésztési zavarok, a diszkomfortérzet, a székrekedés és a hasmenés megelőzésében és kezelésében, vagyis a bélmozgás normalizálásában segítségünkre van az útifűmaghéj magas rosttartalma: az értékes tápanyag hozzátapad a gyomorból a vékonybélbe távozó, félig megemésztett táplálékhoz és megköti a vizet. E módon az útifűmaghéj hozzájárul a normál széklet kialakulásához, legyen szó az elegendő székletürítés hiányáról vagy a túlzottan laza székletről.

  2. Fokozza a diéta hatékonyságát
    A rostdús útifűmaghéj nem csupán a bélrendszeri problémákra jelent megoldást, hanem titkos fegyverünk lehet a sikeres fogyókúrában is. Mivel segíti a víz megkötését és felszívódását, növeli a jóllakottság és a telítettség érzését, így akadályozva az elhízás egyik elsőszámú okozóját, a túlevést. Ha egy kis plusz segítségre vágysz a diéta sikerességéhez, mindenképpen próbáld ki az útifűmaghéjat! Az útifűmaghéj továbbá jó választásnak bizonyul akkor is, ha nem a fogyás, hanem a méregtelenítés és a béltisztítás a célunk.

  3. Szívbarát és ajánlott a cukorbetegeknek is
    Emésztésjavító hatása révén az útifűmaghéj hozzájárul az inzulin és a vércukor megfelelő szinten tartásához, ezáltal segítséget nyújthat a kettes típusú cukorbetegség kezelésében.
    Részt vesz a koleszterinszint szabályozásában és a megfelelő vérnyomás helyreállításában, illetve fogyássegítő tulajdonságának köszönhetően hozzájárulhat ezek kialakulásának megelőzéséhez.

A megfelelő mennyiség betartása és az elegendő kísérőfolyadék fogyasztása kulcsfontosságú az útifűmaghéj alkalmazása során. Amennyiben gyógyszert szed, úgy az útifűmaghéjat az orvosság elfogyasztása között hagyjon két órát.

Az útifűmaghéjat 7 napnál hosszabb kúraként csak orvosi konzultációt követően alkalmazza!

Kérje ki orvosa véleményét az útifűmaghéj fogyasztása előtt, ha nyelési problémákkal, hasi fájdalommal, vagy hányingerrel küzd!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről