A könyv első hat fejezete a tojást, mint önálló ételt mutatja be. A további fejezetek a tojás kulináris tulajdonságait és erejét használják fel különféle ételek, például előételek, rágcsálnivalók, desszertek és szószok kialakítására. Itt az ideje, hogy felfedezzük a legjobb tojásszakácskönyvet, és elkészítsünk néhány csodálatos receptet!
A tojás a legegyszerűbb és egyben legteljesebb étel, rendkívül tápláló és kellően sokoldalú a leggyorsabb étkezéshez is. A tojás a cukrászat és desszertkészítés nélkülözhetetlen alapanyaga.
Michael Roux – Michelin-csillagos séfként a világ konyhaművészetének szenvedélyes felfedezője – új megvilágításba helyezi az egyik legrégebbi alapanyagunkat.
A fejezetekben szó van többek között tojásfőzési stílusokról, sütésről, buggyantásról, a tökéletes omlett, palacsinta, szuflé, habcsók és puding elkészítéséről. Az olyan klasszikus receptek, mint a hollandi szósz, a Benedict tojás és a citromszuflé modern csavart kapnak, míg Michel eredeti receptjei új ízkombinációkkal vagy könnyedebb, egyszerűbb főzési stílussal készülnek.
Íme néhány recept, amelyet érdemes kipróbálni, hiszen Michel Roux már világhírűvé tette őket:
1: Főtt és Mollet tojás [kemény és lágy főtt!]
2: Buggyantott tojások
3: Tükörtojások: Ropogós tükörtojás Darphin Potatoes spenóttal; vagy Pirítósra sült fürjtojás mustáros hollandival
4: Rántották: Rántotta füstölt lazaccal; vagy Rebarbarás rántotta
5: sült tojások: sült tojás csirkemájjal és mogyoróhagymával borban; vagy sült tojás füstölt sonkával és pirított mogyoróval
6: Tojásban gazdag péksütemények és tészta: Aszalt szilva tartlet; vagy Tagliatelle fiatal tavaszi zöldségekkel
A Tojásvarázsban található receptek könnyen elkészíthetők. Rövid összetevőlisták, egy oldalnyi leírás, amely mindenki számára egyértelmű.
A 150 lenyűgöző fényképpel illusztrált, modern és könnyed stílusú szakácskönyv, igazi klasszikus, ami nem hiányozhat a magyar konyhákból sem! Innentől kezdve sokan biztosan máshogyan fognak gondolni a tojásra, hiszen mint látjuk majd, kimeríthetetlen ötletforrás.