Így készül a legfinomabb házi mogyorókrém, és sokkal olcsóbb, mint a bolti verzió
2022. május 10. 08:34
Ezt kenjük a kiflire
Vágólapra másolva!
Finom, gazdag egészséges zsírokban, vitaminokban és tökéletesen illik például az almához, de kenhetjük pirítósra, kekszre is, süthetünk vele süteményt: a mogyoróvaj sokak kedvence, és mivel nem szeretjük a sok hozzáadott cukrot, sót és egyéb ízfokozókat tartalmazó élelmiszereket, jobban járunk, ha otthon készítjük el - tanácsolja a Mindmegette.
Elsőre nehéznek tűnhet a feladat, hogy otthon állítsuk elő ezt a finom csemegét, de valójában rendkívül egyszerű: nem kell hozzá más, csak jó minőségű mogyoró és egy konyhai robotgép - állítja a neves hazai portál.
Elkészítés:
A hámozott földimogyorót 180 fokon 10 percig pirítsuk. (Ha pörkölt a mogyoró, akkor természetesen ugorjuk át ezt a lépést.)
Tegyük át a mogyorót konyhai késes aprítóba vagy robotgépbe, majd indítsuk el a gépet. Rövid idő elteltével masszává alakul az egész. Előfordulhat, hogy a textúrája nem lesz egyből a kívánt selymességű. Állítsuk meg a gépet, keverjük át alaposan egy műanyag vagy fa keverőkanállal, majd folytassuk az őrlést.
Amikor a massza már vaj sűrűségű, krémes, készen is van. Ekkor jöhet az ízesítés: adhatunk hozzá csipetnyi sót, mézet, de mehet bele fahéj, mazsola vagy vanília is. Különleges lesz a magvajunk, ha mikróban felolvasztott csokit adunk hozzá.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!