A neves gasztronómiai portál a következő alapanyagokat jelölte meg a vöröshagyma alternatívájaként:
Szószokhoz, levesekhez, öntetekhez, pácokhoz bátran adhatjuk: 1 közepes fej hagymát 1 evőkanál hagymaporral helyettesíthetünk.
Ne használjunk hagymaport, ha allergiásak vagyunk a hagymára!
3 evőkanál apróra vágott mogyoróhagyma helyettesít 1 közepes fej vöröshagymát.
Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük hosszú ideig és magas hőfokon, mert könnyen megég!
A gumókat fogyaszthatjuk nyersen, pirítva, grillezve, párolva, sütve így remek alapja minden olyan ételnek, amely a vöröshagymára alapoz.
Főzés során édes íze érvényesül. 1 közepes fej vöröshagymát helyettesítsünk 1 édeskömény gumóval!
Ez a hagyma egyik legjobb helyettesítője.
Felhasználhatjuk levesekbe, szószokba vagy pörköltbe, sárgarépával és paprikával párosítva. Jól illik salátákba, rakott ételekbe és alaplébe is. 1 közepes fej vöröshagyma helyett használjunk 4-5 zellerszárat.