Az 1747-ben íródott szakácskönyv pontosan leírja, hogy az ételhez elengedhetetlen egy nyúlnak vagy baromfinak a húsa, továbbá szükség van hagymára, pirított koriandermagokra, borsra, és rizsre is, de a fokhagymát, a gyömbért, illetve a chilit nyugodtan eltehetjük.
A patinás receptre a Hannah Glasse által írt The Art of Cookery Made Plain and Easy című szakácskönyvben bukkantak rá, amit akkor egy Londonban található kínai boltban vásároltak 275 évvel ezelőtt.
A könyvet egyébként a Csatorna-szigetek kormányzójának utolsó örököse, John Le Mesurier, egykori katona birtokolta egy darabig, majd Caroline Crisfordhoz került 40 évvel ezelőtt.
A curry receptjén túl egyébként számos más étel korhű változata is megtalálható a könyvben, ráadásul egy orvos figyelmeztetésébe is belefuthatunk, aki a kávé és a tea veszélyeire hívja fel a figyelmünket.
Crisford komplett gyűjteményére 80 ezer fonttól, magyar pénzre átszámolva 37,5 millió forinttól indul a licit.