A Mindmegette sorozata olyan konyhai praktikákból szemezget, amelyeket olvasóik küldtek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik. A népszerű hazai portál ezúttal bemutat remek egy tippet, hogy miként lesz garantáltan omlós a rántott csirkemell. Cikkünk végén bemutatunk egy ínycsiklandó receptet is.
Azt nyugodtan kijelenthetjük, hogy a csirkemell igazi jolly joker a konyhában, hiszen számtalan módon elkészíthető, ráadásul gyorsan és könnyen lehet vele dolgozni. A hátránya viszont, hogy hamar kiszárad, így nem szabad sokáig hőkezelni.
Ha azonban a sovány húsokat (csirke, pulyka, nyúl) panírozás előtt megkenjük olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki,
így garantáltan omlós lesz a csirkemellből készült rántott hús is.
Sajttal-sonkával töltött, rántott csirkemell
Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
só
bors
15 dkg füstölt sonka
10 dkg sajt
liszt
4 db tojás
zsemlemorzsa
olaj vagy zsír
Elkészítése:
A csirkemelleket megmossuk, szárazra töröljük. Vékonyan bekenjük olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd mindbe zsebet vágunk.
A sonkát és a sajtot felszeleteljük és minden zsebbe egy-egy darabot teszünk belőle. A nyílást hústűvel összetűzzük. A csirkemellet bepanírozzuk. Először a lisztbe forgatjuk, majd a tojásba, végül a zsemlemorzsába.
Egy serpenyőbe olajat vagy zsírt hevítünk és a csirkemell mindkét oldalát szép pirosra sütjük.
TIPP
Panírozás előtt kenjük meg olajjal a húst, akkor sütés közben nem szárad ki!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!