A népszerű gasztronómiai portál szerint így érdemes hozzáfogni a krumplipüré lefagyasztásához:
Fagyasztás előtt mindenképpen szedjük kisebb adagokra, máskülönben csak egy nagyobb fagyos tömbként fogjuk tudni elővenni a mélyhűtőből, így pedig képtelenek leszünk az egészet kiolvasztani még akkor is, ha csak néhány falatra lenne szükségünk. Ha kisebb porciókban kerül a fagyasztóba, pont annyi adagot fogunk tudni kiolvasztani, amennyire szükségünk van.
A kis adagokat legjobban egy fagylaltadagoló kanál segítségével lehet egyenlő porciókra osztani.
Miután bekerültek a kívánt mennyiségek a fagyóba, két óra elteltével kivesszük a lefagyott gömböcskéket, aztán bezacskózzuk őket. Arra ügyeljünk, hogy a tasakban ne maradjon levegő, mielőtt újra hűvösre kerül a köret.
Persze előfordulhat az is, hogy az eltett maradékot később egyszerre szeretnénk felhasználni. Ebben az esetben hanyagolhatjuk a fagylaltadagoló kanalat és azonnal mehet a mélyhűtőbe egy légtelenített zacskóba. Helytakarékosság szempontjából akár akár összébb is lehet lapítani. Ha megfogadjuk ezeket a tanácsokat, akkor krumplipürénk nem fog kárba menni, ráadásul pont olyan finom lesz olvasztás után is, mint amikor elkészült – állítja a Mindmegette.
Tipp
Azt mindenképpen várjuk meg fagyasztás előtt, hogy a krumplipüré kihűljön! Ha ízesítenénk a köretet, azt az újramelegítés után tegyük, ugyanis vannak olyan fűszerek, melyek igen rosszul reagálnak a hidegre.