A neves gasztronómiai portál a következőképpen javasolja a koktél elkészítését:
Szirup hozzávalók:
Koktél hozzávalók:
Elkészítés:
Először a szirupot készítjük el. Egy kis serpenyőben, közepes lángon keverjük össze a sütőtökpürét, a vizet és a fűszerkeveréket! Forraljuk fel, majd lassú tűzön főzzük 15 percig! Használat előtt szűrjük le és hagyjuk teljesen kihűlni! Légmentesen záródó edényben akár egy hétig is tárolható. Ezután egy kancsóban keverjük össze a whiskyt, a sütőtökszirupot és a citromlevet, töltsük poharakba, végül adjuk hozzá a jeget!
A Magyar Konyha elsősorban hideg őszi estékre ajánlja ezt a kancsókoktélt, amely akár előző este is bekeverhető, ilyenklor elfogyasztásáig a hűtőben, lefedve tároljuk.
Dekorálás:
A citromszeletek, a csillagánizs, a menta, a fahéjrúd vagy a rozmaring remek kiegészítők, a pohár száját mártsuk mézbe, majd nyomjuk kristálycukorba.