A Mindmegette gyakran olyan konyhai praktikákból szemezget, amelyeket olvasóik küldtek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükköknek. A népszerű gasztronómiai portál ezúttal azt vette górcső alá, hogyan lesz igazán puha és sokáig friss a palacsinta.
Ha azt szeretnénk, hogy palacsintánk finom, puha legyen és sokáig friss maradjon, akkor a népszerű fogást így érdemes elkészíteni:
Hagyományos palacsinta
Hozzávalók:
2 db tojás
1 csipet só
2 dl tej
1 dl szódavíz
20 dkg finomliszt
2 ek étolaj
egy kevés élesztő
Elkészítése:
A palacsinta elkészítéséhez elsőként a tojásokat keverőgéppel felverjük, majd a liszttel váltakozva hozzáadjuk a sót, a tejet, és a szódavizet, utoljára az étolajat és egy kis élesztőt, majd csomómentesre keverjük. 15 percet hagyjuk pihenni.
Egy serpenyőt kikenünk olajjal, majd amikor felmelegedett 1 kis merőkanállal teszünk bele a palacsintatésztából úgy, hogy a serpenyő alját kitöltse. 1-2 percig sütjük, majd az oldalát körben egy tortalapáttal fellazítjuk, és óvatosan alányúlva megfordítjuk. A másik oldalát már csak fél percet sütjük és lapos tányérra szedjük.
A kész palacsintákat ízlés szerint – Nutellával, lekvárral, vagy fahéjas cukorral – megtöltjük.
Tipp
Ha a palacsintába egy kevés élesztőt és napraforgóolajat is teszünk, sokkal puhább és tovább friss lesz.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!