Roppanó külső, olvadós belső: így készül a rántott Nutella
2023. április 27. 08:26
rántott nutella
Vágólapra másolva!
Bár mi, magyarok szeretünk szokatlan alapanyagokat bepanírozni és kirántani, erre valószínűleg azért kevesen gondoltunk eddig – csinál kedvet a Mindmegette.
Panírozási szokásaink már messze túlmutatnak a rántott hús, rántott sajt és rántott karfiol klasszikus hármasán. Olyan ételeket is olajba dobunk, mint a kovászos uborka vagy a tejbegríz. Ezúttal pedig a Nutella kerül liszt-tojás-zsemlemorzsa köntösbe.
Rántott Nutella
Hozzávalók:
1 üveg Nutella
liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
olaj a sütéshez
Elkészítése:
Első lépésként a Nutellát egy téglalap vagy négyzet alakú üvegedénybe kanalazzuk, és betesszük a mélyhűtőbe néhány órára.
A megdermedt mogyorókrémet ezután tetszőleges méretű kockákra vágjuk, és a szokásos módon bepanírozzuk – persze a tojásba ezúttal nem kerül só.
Végül felforrósított bő olajban készre sütjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!