A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Így lesz igazán selymes és krémes a torma

torma
Vágólapra másolva!
A Mindmegette sorozata olyan konyhai praktikákból szemezget, amelyeket olvasóik küldtek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. A neves gasztronómiai portál ezúttal arra hozott egy remek egy tippet, hogyan lesz lágyabb íze a tormának.
Vágólapra másolva!

Ha a húsvéti sonka és kalács mellé egy picit lágyítanánk a torma ízén, akkor mutatunk egy szuper trükköt, melynek segítségével nemcsak selymesebb, de izgalmasabb is lesz az íze.

Tipp

Nem lesz olyan erős íze a tormának, ha egy kevés tejszínt, majonézt vagy reszelt almát keversz hozzá. Érdemes kipróbálni, és a hagyományos verzió mellett egy lágyabb, extrább változatot is tálalni a húsvéti asztalon.

Még 5 tormás tipp:

  • A tormás fűszervaj jól illik sült halakhoz, pl. lazachoz, tonhalhoz, fogashoz, harcsához.
  • A reszelt torma leves alapanyaga és krumplipüré ízesítője lehet.
  • A céklasalátába tökéletesen passzol a hasábokra vágott friss torma
  • Különféle mártásokba is nyugodtan kerülhet egy kevés torma: a házi hamburger szószába, a pizzához készített mártásba, a sült krumpli vagy a friss spárga mellé kínált majonézbe, de a szendvicskrémek világában is megállja a helyét.
  • Így készíthetünk gyönyörű, rózsaszín tormát a húsvéti sonka mellé: forgassunk össze kb. 20 dkg frissen finomra reszelt tormát és 1 kis fej céklát. Forrázzuk le 1 dl vízzel, adjunk hozzá 1 dl fehérborecetet és 2 ek mézet, majd hagyjuk hűlni. Végül keverjünk hozzá 1 dl tejszínt és 2 ek tejfölt, valamint egy pici sót és frissen őrölt borsot.
    Ha a húsvéti sonka és kalács mellé egy picit lágyítanál a torma ízén, akkor mutatunk egy szuper trükköt, melynek segítségével nemcsak selymesebb, de izgalmasabb is lesz az íze. Forrás: Shutterstock

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!