Mutatjuk, hogy készül a legolaszosabb magyar tészta – videó
2023. május 16. 08:14
Vágólapra másolva!
A milánói makaróni egy olyan fogás, aminek sok köze nincs Milánóhoz, de az olasz konyha kedvelői garantáltan imádják majd ezt az inkább magyarosnak mondható, gombás, sonkás, paradicsomos tésztát – mutat rá a Mindmegette.
A milánói makaróninak pont annyi köze van az olasz konyhához, mint az ananászos pizzának: nyomokban jellegzetesen olasz hozzávalókat tartalmaz, de az étel maga igen távol áll az ország gasztronómiájától. A neves gasztronómiai portál így javasolja a sokak által kedvelt fogás elkészítését:
Milánói makaróni
Hozzávalók:
• A raguhoz:
1 k fejvöröshagyma
40 dkg csiperkegomba
20 dkg szeletelt sonka
20 dkg sajt
2 ek olívaolaj
só
bors
1 tk morzsolt oregáno
3 gerezd fokhagyma
3 dl paradicsompüré
1 csip kristálycukor
• A tálaláshoz:
40 dkg makarónitészta
reszelt sajt
Elkészítése:
A milánói makaróni elkészítéséhez a tésztát forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson feltüntetett főzési időnek megfelelően megfőzzük. A főzőléből 1-2 decilitert félreteszünk a raguhoz, a tésztát leszűrjük, és félretesszük.
Közben előkészítjük az alapanyagokat: a hagymát félfőre vágjuk, a gombát felszeleteljük, a sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük.
Egy száraz serpenyőt közepes lángon felhevítünk, belerakjuk a gombát, pirítani kezdjük, időnként megkevergetjük. Ha színt kapott, olívaolajat öntünk rá, hozzáadjuk a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, és tovább dinszteljük.
Ha a hagyma is üveges lett, következik a sonka. Pár percig pirítjuk, hozzáadjuk az oregánót és a fokhagymát, elkeverjük, majd felöntjük a paradicsompürével, meghintjük egy kevés cukorral, végül a félretett tésztafőzővizet is hozzáadjuk. Nagyjából 10-15 percig főzzük, amíg a ragu kicsit besűrűsödik.
Végül hozzákeverjük a főtt tésztát, alaposan összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is. A tetejét jó alaposan megszórjuk sajttal.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!