Mutatjuk, hogy készül a legolaszosabb magyar tészta – videó

Palacsinta? Tejbegríz? Milánói? - Gyerekkorunk kedvenc ételei, milánói makaróni
Vágólapra másolva!
A milánói makaróni egy olyan fogás, aminek sok köze nincs Milánóhoz, de az olasz konyha kedvelői garantáltan imádják majd ezt az inkább magyarosnak mondható, gombás, sonkás, paradicsomos tésztát – mutat rá a Mindmegette.
Vágólapra másolva!

A milánói makaróninak pont annyi köze van az olasz konyhához, mint az ananászos pizzának: nyomokban jellegzetesen olasz hozzávalókat tartalmaz, de az étel maga igen távol áll az ország gasztronómiájától.
A neves gasztronómiai portál így javasolja a sokak által kedvelt fogás elkészítését:

Milánói makaróni

Hozzávalók:

• A raguhoz:

  • 1 k fejvöröshagyma
  • 40 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg szeletelt sonka
  • 20 dkg sajt
  • 2 ek olívaolaj
  • bors
  • 1 tk morzsolt oregáno
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 dl paradicsompüré
  • 1 csip kristálycukor

• A tálaláshoz:

  • 40 dkg makarónitészta
  • reszelt sajt

Elkészítése:

  1. A milánói makaróni elkészítéséhez a tésztát forrásban lévő, sós vízben, a csomagoláson feltüntetett főzési időnek megfelelően megfőzzük. A főzőléből 1-2 decilitert félreteszünk a raguhoz, a tésztát leszűrjük, és félretesszük.
    A retró-milánói makaróni sokunk kedvence. Forrás: Thinkstock
  2. Közben előkészítjük az alapanyagokat: a hagymát félfőre vágjuk, a gombát felszeleteljük, a sonkát felkockázzuk, a sajtot lereszeljük.
  3. Egy száraz serpenyőt közepes lángon felhevítünk, belerakjuk a gombát, pirítani kezdjük, időnként megkevergetjük. Ha színt kapott, olívaolajat öntünk rá, hozzáadjuk a vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk, és tovább dinszteljük.
  4. Ha a hagyma is üveges lett, következik a sonka. Pár percig pirítjuk, hozzáadjuk az oregánót és a fokhagymát, elkeverjük, majd felöntjük a paradicsompürével, meghintjük egy kevés cukorral, végül a félretett tésztafőzővizet is hozzáadjuk. Nagyjából 10-15 percig főzzük, amíg a ragu kicsit besűrűsödik.
  5. Végül hozzákeverjük a főtt tésztát, alaposan összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is. A tetejét jó alaposan megszórjuk sajttal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről