Imádjuk a lekváros palacsintát, a diósat, a kakaósat, a pudingosat... És ha mindez egyben, rétegezve kerül elénk, az maga a palacsinta-mennyország! - állítja a neves gasztronómiai portál.
Csúsztatott palacsinta
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 6 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 30 dkg liszt
- 5 dl tej
- 1 citrom reszelt héja
A sütéshez:
A töltelékhez:
- 10 dkg darált dióbél
- 6 dkg porcukor
- 20 dkg narancslekvár
- 10 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
- A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjéket 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük.
- Palacsintatészta: Habosra keverjük a tojások sárgáját a vajjal és a maradék cukorral. Beletesszük a vaníliás cukrot, a lisztet, a tejet, a reszelt citromhéjat, egy csipet sót, és simára keverjük. Végül a felvert tojáshabot is lazán beleforgatjuk.
- Nem túl forró palacsintasütőbe teszünk egy merőkanálnyi masszát, és kb. fél centis palacsintát sütünk. Csak a palacsinta egyik oldalát kell megsütni.
- A fél oldalán megsült palacsintát egy tálra csúsztatjuk, és megkenjük lekvárral.
- A fenti módszerrel kisütjük a következő palacsintát is. A lekvárosra csúsztatjuk, és megszórjuk cukros dióval.
- A következő fél oldalán megsütött palacsinta a diós rétegre jön, erre azonban csokoládét szórunk. A rétegezést ebben a sorrendben folytatjuk: lekváros-diós-csokoládés.
- Ha elfogyott a tészta, a kész palacsinta-tornyunk tetejére reszelt csokoládét szórunk, és szeletelve tálaljuk, mintha csak egy torta lenne. Csokoládéöntettel vagy tejszínhabbal is kínálhatjuk!