A tavaszi íz- és illatkavalkád egyik megkerülhetetlen eleme a bodza: a virágából készült szörpöt mindenki ismeri és szereti.
Nem éri meg boltban venni, több okból sem: egyrészt, mert ennél egyszerűbben elkészíthető és olcsóbb szirup aligha létezik, másrészt, ha magunk készítjük, pontosan tudjuk, mi van benne, kiválóan tudjuk szabályozni a cukortartalmát, vagy éppen azt, milyen cukorpótlóval készüljön a diétás változat.
Ez utóbbihoz, a cukormentes bodzaszörphöz hoztunk egy zseniális receptet a diétaésfitnesz.hu-ról, amivel a szörpünk ugyan nem lesz olyan sűrű, mintha kristálycukorral készítettük volna, de az íze sokkal tisztább és finomabb így – arról nem beszélve, hogy ezerszer egészségesebb!
Hozzávalók:
Elkészítése:
5 tipp a bodzaszedéshez
1. A bodzát sose forgalmas utak mellől szedjük, és ne is a növény legaljáról, hiszen ki tudja, milyen állat használta mellékhelyiségnek azt a szegény bokrot!