A neves gasztronómiai portál ezúttal Bereznay Tamás receptjét mutatja be.
Pulykamell sóskamártással
Hozzávalók:
1 kg pulykamell
3 ek mustár
1 ek currypor
1 tk só
3 ek olaj
Hozzávalók a mártáshoz:
5 szál újhagyma
40 dkg sóska
4 dl zöldségalaplé
4 dl tejszín
só, bors
citromlé
5 dkg vaj
Elkészítése:
A fűszereket a mustárral, olajjal összekeverjük, és az egész pulykamellet bedörzsöljük vele. 180 fokos sütőbe tesszük 45 percre, ezután forrón alufóliába csomagoljuk legalább egy órára, így szaftos és omlós lesz a hús.
Amíg pihentetjük, elkészítjük a mártást. A felkarikázott újhagymát a vajon megpároljuk, ráöntjük a tejszínt és az alaplevet, kevés sóval és frissen őrölt borssal ízesítjük, 10 percig forraljuk, majd beletesszük a megmosott és leszárazott sóskát.
Csak pár pillanatig forraljuk, és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, citromlével.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!