Biztosak vagyunk abban, hogy ez a recept a cukkini- és sajtimádók egyik új kedvence lesz, mindaddig, amíg frissen, a szezonjában juthatunk hozzá az étel alapját képző zöldséghez. Aki magára ismert, annak nincs más dolga, mint az alábbi receptvideót megnézni, majd elkészíteni az ott látott instrukciók alapján. Készülhet mellé köret, de tartárral, majonézzel, egyszerű mártogatóssal is fogyaszthatjuk ezt a kiváló nyári ételt.
Hozzávalók:
A panírozáshoz:
Elkészítése:
1. A cukkinit megmossuk, és 4-5 milliméteres karikákra vágjuk. A sajtot ugyanilyen vastagságúra vágjuk. A sonkaszeleteket kiterítjük, belerakjuk a sajtszeletet, és feltekerjük. Ügyeljünk arra, hogy a kis csomagok nagyjából akkorák legyenek, mint a cukkiniszeletek.
2. Ha elkészültünk, következhet az összeállítás. A batyukat két cukkini közé helyezzük, és átlósan megtűzzük két fogvájóval, így nem esik szét panírozás, sütés közben. Mindegyik cukkinivel ezen a módon járunk el.
3. Ha elkészültek, lisztbe, sózott, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, azután ismét tojásba és zsemlemorzsába. A dupla panírozásnak köszönhetően a sajt nem folyik ki sütés közben, nem mellesleg a végeredmény még ropogósabb lesz.
4. Egy magas falú edénybe olajat öntünk, felhevítjük nagyjából 180 fokra. Ha elértük a kívánt hőmérsékletet, belehelyezzük a töltött cukkiniket, és nagyjából 5-7 perc alatt aranybarnára sütjük. Az elkészült töltött cukkiniket lecsepegtetjük, a fogvájókat eltávolítjuk, és melegen tálaljuk.
5. Készíthetünk hozzá köretet, vagy tartárral, majonézzel, egyszerű mártogatóssal fogyaszthatjuk ezt a kiváló, egyszerű nyári ételt.