Eláruljuk a titkot: így nem süllyed a piskóta mélyére a gyümölcs
2023. július 05. 08:27
meggyes pite
Vágólapra másolva!
A Mindmegette sorozata olyan konyhai praktikákból szemezget, amelyeket olvasóik küldtek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. A népszerű hazai portál ezúttal arra hozott egy tippet, miként lesz a tökéletes a gyümölcsös piskótánk.
Aki azt szeretné, hogy a gyümölcsös piskóta tökéletes legyen, és ne süllyedjen le az összes meggy vagy cseresznye a piskóta aljára, akkor a következő trükköt mindenképp próbálja ki: Ha a magozott gyümölcsöt lisztben megforgatjuk mielőtt a piskótatészta tetejére szórnánk, nem süllyednek le a szemek a süti aljára.
Meggyes piskóta
Hozzávalók:
4 db tojás
15 dkg porcukor
10 ek olaj
10 ek tej
1/2 csomag sütőpor
20 dkg liszt
40 dkg meggy
Elkészítése:
A tojássárgákat a porcukorral együtt gépi habverő segítségével felhabosítjuk, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
A tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejére rászórjuk a lisztbe hempergetett meggyszemeket.
160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Tálalhatjuk porcukorral megszórva, kínálhatunk hozzá friss gyümölcsöt vagy házi lekvárt.
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!