Akinek kevés idejük van a főzésre, de szeretne valami igazán finom ebédet készíteni, akkor a pestós tészta lesz a befutó. Könnyű, húsmentes nyári étel, a friss és illatos szósznak köszönhetően pedig azonnal mediterrán hangulatba kerülünk.
Az olaszok nagy kedvencének óriási előnye, hogy fél óránál több időt nem kell rászánni a konyhában, így a dolgos hétköznapokon is könnyedén összedobhatjuk, ráadásul a hozzávalókért sem kell boltról boltra szaladgálnunk.
Csak turmixoljuk össze a hozzávalókat, keverjük össze tésztával, és már ehetjük is. Aki nem tud hús nélkül élni, az nyugodtan tálaljon mellé sült csirkemellcsíkokat, és valószínűleg nem lesz éhes egy darabig.
Pestós tészta
Hozzávalók:
- 40 dkg spagettitészta
- 1 csokor bazsalikom
- 1 ek. fenyőmag
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- 5-8 dkg reszelt parmezán
- 3-4 ek. extraszűz olívaolaj
Elkészítése:
- Egy fazékban vizet forralunk, a tésztát a csomagoláson jelzett ideig főzzük.
- Amíg a tészta fő, egy késes aprítóba rakjuk a bazsalikomleveleket, a fenyőmagot, a fokhagymát, egy csipet sót, a reszelt parmezánt, és felöntjük az extraszűz olívaolajjal, majd pár perc alatt krémes állagúra aprítjuk a hozzávalókat.
- A főtt tésztát leszűrjük, úgy, hogy 2-3 evőkanálnyi főzővizet hagyunk az edényben. A pestót rákanalazzuk a még meleg tésztára, alaposan összeforgatjuk, és már tálalhatjuk is.
- Tálalásnál kanalazhatunk még rá pestót, és meghinthetjük reszelt parmezánnal. Tökéletes, egyszerű, könnyen elkészíthető friss, nyári tészta. Mellé egy jó pohár fröccs vagy limonádé dukál.