Így készül a legfinomabb dödölle - videó

Egy tál dödölle, ettél belőle
Vágólapra másolva!
Ahány ház, annyiféle dödölle, ráadásul hívják gancának, gánicának és cinkének is. Németh Tamás, vagyis a Firkáltember most megmutatja, hogy készül az eredeti vasi, zalai dödölle.
Vágólapra másolva!

A dödölle a magyar konyha egyik híres-nevezetes tájétele, melyet régen a szegények eledeleként tartották számon.

Magyarország egész területén ismerik a dödöllét, csak épp mindenhol máshogy nevezik, vagy kissé másképp készítik. A dödölle főtt krumpliból és búzalisztből gyúrt masszából készül. A zsírban lepirított gombócokat pirított szalonnával, hagymával és tejföllel tálalják.

A palócoknál és Mátra alján ganca néven ismert, Vas megyében dödölle, Zalában sok helyen a dödölle mellett krumpligánicának is hívják. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében cinke a neve. Borsodszentgyörgy településen krumpliganca néven ismert. Baranya és Somogy megyében gánicának nevezik. Németh Tamás, Firkáltember, a füstös konyha és a barbecue fenegyereke most nem kevesebbre vállalkozott, mint hogy bemutassa, hogyan készül a hagyományos vas- és zala megyei, eredeti dödölle:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!