Ha ezt a 3 tanácsot megfogadjuk, nem tocsog majd olajban a sült krumplink
2023. szeptember 08. 08:29
Vágólapra másolva!
Aki valóban nagyon szereti a sült krumplit - akár rántott vagy sült húsok mellé köretként, vagy akár önmagában is - és azt szeretné, hogy tökéletes legyen, annak érdemes ezt a trükköt megfogadnia – tanácsolja a Mindmegette.
A sült krumpli nem lesz zsíros, ha a sütésnél az olajba egy evőkanál ecetet teszünk, ráadásul így a burgonya ízesebb is lesz, mivel az ecet miatt nem távoznak el a pektinek sütés közben. (A pektin egyfajta növényi rost, mely a zöldségek és gyümölcsök sejtjeinek fontos alkotóeleme).
A népszerű gasztronómiai portál további három trükk bevetését javasolja a tökéletes végeredmény érdekében:
Válasszunk jó minőségű burgonyát! A jó minőségű, jó ízű burgonya az alapja annak, hogy a végeredmény is valóban finom legyen. Érdemes több változatot kipróbálni és ragaszkodni ahhoz, ami bevált, ami ízlik nekünk. Akár ki is kérhetjük a zöldséges véleményét abban, hogy ő mit ajánl a sült krumpli készítéséhez.
Mossuk meg! A burgonyát sütés előtt megpucoljuk, majd megmossuk. Érdemes bő, hideg vízben legalább öt percig mosni, hogy a keményítőt eltávolítsuk róla.
Főzzük elő! Gyöngyöző, enyhén sós vízben 10-15 perc alatt főzzük meg a krumplit sütés előtt. Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük túl. Ha kész, tegyük rácsra a burgonyákat, vagy száraz konyharuhára, hagyjuk megszáradni és kihűlni. Csak ezután kezdjük a sütést!
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!