Most kiderült, hogy József Attila valóban rendelt-e bablevest, nővérétől Párizsba

Vágólapra másolva!
Megjelent Vinkó József legújabb kötete a Szellem a fazékból című sikerkönyv második része. Az első kötet 2014-ben jelent meg (Gasztrotörténetek alcímmel) és mindkét kiadását gyorsan elkapkodták. A sikert jól mutatja, hogy manapság legfeljebb könyvaukciókon lehet az eredeti ár három-négyszereséért egy-egy példányhoz hozzájutni. 
Vágólapra másolva!

A Magyar Konyha gasztrokulturális magazin főszerkesztője ezúttal nem étel-, hanem élettörténeteket mesél, húsz magyar író és költő portréján keresztül.

Forrás: Magyar Konyha

A könyv szórakoztató és tanulságos, gazdagon illusztrált évtizedes irodalom-, és gasztrotörténeti kutatómunka eredménye, tele humoros történetekkel, anekdotákkal.

Forrás: Magyar Konyha

Kérte-e József Attila, hogy nővére küldjön neki bablevest Párizsba? És ha igen, akkor mi a „kolbászreszelék"? Miért mutatott fityiszt a halálos ágyán Krúdy Gyula? Hány léggyel kérte a húslevest a ligeti vendéglőben Podmanidczky Frigyes? Lehet, hogy a Gundel palacsintát nem is a legendás vendéglős, hanem Márai Sándor felesége készítette először? És hogyan fest – a gyomor felől nézve – Petőfi, Mikszáth, Jókai, Arany János portréja? Igaz-e, hogy mindig a sovány poéta tehetségesebb?

Vinkó József dramaturg, műfordító, újságírót televíziós műsorvezetőként (Stúdió, Helló, világ!), producerként ismerhette meg az ország. 2010-től a Magyar Konyha magazin főszerkesztője. A Kossuth rádióban szombatonként hallható nagysikerű rádióműsora a Szellem a fazékból hamarosan az 500. adásához érkezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!