A történethez persze hozzátartozik, hogy sajnos a legritkább esetben sikerül a menzás tejbegrízt otthoni körülmények között tökéletesen rekonstruálni. Segítségül "kikísérleteztük" az ahhoz legközelebb álló változatot.
Ha tejbegríz készül az oviban vagy a suliban ebédre, az a gyerekeknél egyértelműen a hét fénypontja, és nem csoda, ha otthon is, ahol pedig nyilvánvalóan inkább ínyükre való fogások kerülnek az asztalra, szeretnék az élményt megismételni.
Elsőre gondolhatjuk: ugyan mi lehet olyan bonyolult egy tejbegrízben? Tej, cukor, búzadara – és kész.
Ám, amikor az első kanál után csemetéink közlik velünk, hogy: áh, ez nem olyan, gondolkodóba esünk, vajon mégis, mitől más az iskolában, óvodában, menzán kínált változat.
Hosszas kísérletezés után arra jutottunk, hogy igen, bizony a jól sejtett felvizezés mellett némi margarinos kiegészítés és persze a cukrozott kakaópor a tetején segít elérni a menzáshoz leginkább közelítő tejbegríz ízt és állagot.
Máris mutatjuk, hogyan:
Hozzávalók:
A szóráshoz:
Elkészítés:
Forrás: Mindmegette