Így készül a tökéletes resztelt máj
![resztelt máj](https://cdn.origo.hu/2023/12/MsngdcTuKR9rV43hL6GT6ZmFwb9DblWN3aJ__n-fRt0/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JmMmVjNTE2MTNmMDQwNmI5MGIzYTc3NmIwMTI2ZWU4.webp)
resztelt máj
Kezdjük először is egy kis névmagyarázattal: a resztelt jelző a pirítani jelentésű német rösten igéből származik. Ebben rejlik a lényeg: a félórán belül tálalható pörköltszerűséghez a májat tényleg csak pirítani kell, nem szabad párolni.
A kiemelkedő hazai portál így javasolja a finom és egészséges fogás elkészítését:
Hasznos tippek
1. Az idősebb májat elkészítés előtt szórjuk meg egyenletesen borssal, majd kenjük meg vékonyan olajjal, esetleg sertészsírral, és hagyjuk pácolódni egy napig. Finom, puha lesz.Forrás: Mindmegette