Két ausztrál rádióműsor-vezető, Jase és lauren beszélgetéséből kiderült, hogy a gyorséttermekben kínált édes-savanyú szósznak van egy igen bizarr összetevője.
Miközben Jase épp egy csirkefalatkát rágcsált, az említett szószba mártogatva, kollégája megkérdezte tőle:
Belegondoltál már abba, mivel ízesíthetik az édes-savanyú szószt? Nem tűnt még fel, hogy teljesen olyan az íze, mint a sárgabaracknak?
Jase döbbenten közölte, hogy utálja a sárgabarackot, majd undorodva a szemetesbe dobta a kezében lévő nuggetset.
Azonban nem Jase volt az egyetlen, akit sokkolt ez a felfedezés. Sokan bele se gondoltak, mire emlékeztet az édes-savanyú szósz íze, így fel sem tűnt nekik a mindennapos fogyasztás során.
Vannak, akik emiatt teljesen kiábrándultak belőle.
Azonban nem a sárgabarackpüré az egyetlen összetevője ennek a mártásnak, többek között tartalmaz még sót, xantángumit, hagymát, fokhagymát és karamellszínezéket.
Forrás: DailyStar