Aki vendégeket vár, annak a fajitas lehet a nyerő választás! Az omlós, fűszeres húsból és az avokádókrémből mindenki annyit szed, amennyit szeretne, és mivel az egész tortillába kerül, szinte mosogatni sem kell utána!
A fajitas készülhet marhahúsból, csirkéből, de akár sertésből is, a lényeg úgyis a fűszerezés.
Sokféle fűszer kell hozzá, ettől lesz igazán autentikus, és persze nem maradhat el a tálalás során a mennyei avokádókrém és a savanykás tejföl sem. Ezek együttesen nyújtják ugyanis a tökéletes fajitas-élményt! Videón mutatjuk a fajitas receptjét.
Marha fajitas
Hozzávalók (4 fő részére):
800 g érlelt marhafartő (4 szeletre vágva)
5 g fokhagyma-granulátum
5 g római kömény
10 g pirospaprika
5 g chipotle paprika
0,5 g őrölt fahéj
0,5 g szegfűszeg (őrölve)
őrölt fekete bors
10 g cukor
1 db lime leve
500 g fagyasztott paprikacsík
1 fej vöröshagyma (félkarikákra vágva)
olaj
só
Guacamole:
300 g fagyasztott avokádókocka
1 db lime leve
1 db paradicsom (apró kockákra vágva)
1 db salottahagyma (apró kockákra vágva)
1 db jalapeño paprika (apró kockákra vágva)
só
A tálaláshoz:
200 g 20%-os tejföl
20 g friss koriander (aprítva)
4 db tortillalap
100 g vörös cheddar sajt (vékony csíkokra vágva)
Elkészítése:
A fartőszeleteket jól bedörzsöljük a száraz fűszerek és a cukor keverékével, 30 perccel később bedörzsöljük a lime-lével. Forró serpenyőben kevés olajon médium fokozatig sütjük. Tálalás előtt 3-4 percig pihentetjük. Közben a serpenyőben egy kevés olajon megpirítjuk a hagymát és a paprikacsíkokat. Figyeljünk, hogy roppanós maradjon a paprika.
A guacamole hozzávalóit a lime-lé kivételével egy nagy tálba tesszük, és habverővel vagy villával alaposan összedolgozzuk, közben több részletben sózzuk és végül a lime levével ízesítjük.
A rostokra merőlegesen vágjuk vékony szeletekre a húst. Tálaljuk a serpenyőben megmelegített tortillalappal, paprikával, guacamoléval, tejföllel, cheddar sajttal kiegészítve, korianderrel megszórva.