Az édeskés, selymes, kellemesen lágy ízű póréhagymát nemcsak az ízéért érdemes fogyasztani, hanem mert rendkívül egészséges, magas vitamin- és ásványi anyag tartalma mellett rostban is gazdag. A póréhagymában található nagy mennyiségű kén pedig szerepet játszik a szervezet méregtelenítésében és a kötőszövetek rugalmasságának megőrzésében. Kiváló B-, C- és K-vitamin forrás, ezen kívül folsav, magnézium, mangán, cink, szelén, kalcium, réz és kálium is található benne.
A dinsztelt pórékarikák jót tesznek a mártásoknak, kellemesen megférnek egy omlettben, zöldséges pitében, rántotta alatt, és szinte bármilyen krémlevesben megállják a helyüket.
Viszonylag könnyű mellé partnereket találni, édeskés ízének köszönhetően simulékonyan kiegészíti a krumplitól kezdve a sárgarépán át szinte az összes zöldségfélét, amiből krémleves készíthető.
Mi most egy póréhagyma-krémlevest készítettünk egy kis szerecsendióval, kakukkfűvel és fehérborral felturbózva, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Forrás: Mindmegette