Szinte minden konyhában ott lapul valamelyik fiókban egy fokhagymanyomó, ugyanis az egyik legpraktikusabb eszköz.
A nyomó segítségével egyszerűen és gyorsan össze tudjuk zúzni a fokhagymát, amit így nem kell aprólékos mozdulatokkal kis kockákra feldarabolni.
Ez a művelet időigényes, sőt ha nem vágjuk elég apróra a fokhagymát, akkor evés közben könnyen ráharaphatunk a nagyobb darabokra, ami nem kellemes élmény.
A trükk lényege, hogy nem kell megpucolni a fokhagymákat, hanem héjastúl beletehetjük a fokhagymaprésbe.
A nyomó kipréseli a fokhagymát a héjból, ami így benne marad a fokhagymanyomóban és nem kerül az ételbe. A mozdulat után csak vegyük ki a héjat és dobjuk a szemétbe, majd jöhet a következő fokhagyma. Ezzel a trükkel időt spórolunk, és megkíméljük magunkat a fokhagymapucolás idegőrlő perceitől is.
Forrás: Mindmegette