Ha megnézi ezt a videót, holnaptól másként használja a fokhagymanyomót - videó
![Ősi csodaszer a fokhagyma](https://cdn.origo.hu/2023/12/so4nAqHwfAkyXPSuRY3Lr50kaaYos9YnaFi1zolIgp0/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRiOWE1YWM3ZGYxNTQ3NWQ5NDJmZmQ3ODg5ZmE1NmQ2.webp)
Szinte minden konyhában ott lapul valamelyik fiókban egy fokhagymanyomó, ugyanis az egyik legpraktikusabb eszköz.
A nyomó segítségével egyszerűen és gyorsan össze tudjuk zúzni a fokhagymát, amit így nem kell aprólékos mozdulatokkal kis kockákra feldarabolni.
Ez a művelet időigényes, sőt ha nem vágjuk elég apróra a fokhagymát, akkor evés közben könnyen ráharaphatunk a nagyobb darabokra, ami nem kellemes élmény.
A trükk lényege, hogy nem kell megpucolni a fokhagymákat, hanem héjastúl beletehetjük a fokhagymaprésbe.
A nyomó kipréseli a fokhagymát a héjból, ami így benne marad a fokhagymanyomóban és nem kerül az ételbe. A mozdulat után csak vegyük ki a héjat és dobjuk a szemétbe, majd jöhet a következő fokhagyma. Ezzel a trükkel időt spórolunk, és megkíméljük magunkat a fokhagymapucolás idegőrlő perceitől is.
@testkitchen Have you been using your garlic press wrong? Trust us: You don’t need to peel the garlic! Plus, it's easier to clean. #garlic#garlicpress#garlicpresser#howto#kitchenhack#kitchenhacks♬ original sound - America’s Test Kitchen
Forrás: Mindmegette