A tél beköszöntével, a hűvösebb időszakban sokan választjuk délutánonként/esténként a forró csokit, hiszen felmelegíti testünket és lelkünket is, ráadásul desszertnek sem utolsó. A népszerű ital számos receptje ismert, mi azonban most bemutatjuk azt, amelynek állaga pont olyan sűrű, csokis és krémes, mint ahogyan a nagy könyvben meg van írva.
Aki átfagyott a hidegben és valami meleg italra vágyik, vagy csak bekuckózna és inna valami krémesen finomat, az idén ne elégedjen meg egy gyors teával, vagy a kakóval, inkább szerezzen be néhány plusz hozzávalót, és főzzön egy finom forró csokoládét!
Mutatjuk a téli finomság tökéletes receptjét:
Forró csokoládé
Hozzávalók:
1 liter tej
2 tk kukoricakeményítő
2 ek cukor
1 tasak vaníliás cukor
3 ek holland kakaópor
10 dkg étcsokoládé
1 csip só
1 db fahéjrúd
Elkészítés:
A tej felét egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, a cukrot, a vaníliás cukrot, a kakaóport, és egy kézi habverővel csomómentesre keverjük, félretesszük.
A csokoládét késsel apróra vágjuk.
Egy nyeles forralóba vagy lábasba öntjük a tej másik felét, alacsony hőfokon melegíteni kezdjük. Fűszerezzük egy fahéjrúddal, majd hozzáöntjük a kakaóporos-keményítős keveréket. Folyamatosan kevergetve felforraljuk.
Ekkor hozzáadjuk a darabolt csokoládét, és ha elolvadt, el is készült a forró csoki. A fahéjrudat kivesszük, és a forró csokit csészékbe töltve szervírozzuk, a tetejét tejszínhabbal és reszelt csokival díszítjük.