A palacsintasütés sok háziasszonynak nehéz feladat: küzdenek azzal, hogy ragad a tészta, odaég és/vagy szakad a palacsinta. Ám a sütés végeztével sincs vége a veszélyeknek: figyelni kell, a tészta ugyanis a nem megfelelő tárolás során összeragadhat, kiszáradhat és megkeményedhet.
De egy kis odafigyeléssel tökéletes palacsintákat kínálhatunk – még órákkal a sütés után is!
Mivel a palacsintasütés kemény munka, így érdemes óvni a végeredményt.
A titok: bátran halmozzuk a palacsintákat egymásra, ahogy a legtöbben gyermekkorukban láttuk, így ugyanis puhák maradnak, megőrzik lágy, rugalmas állagukat, hiszen minden forró palacsinta gőzzel puhítja az alatt és fölötte lévőt is.
Ha több palacsinta készült, mint amennyit egyszerre megeszik a család, akkor a maradékot tároljuk a hűtőben, sütőpapírral elválasztva, így nem fognak összeragadni.
Forrás: Mindmegette