Ezért tesszük jól, ha frissen egymásra halmozzuk a palacsintákat

palacsinta
Vágólapra másolva!
Aki szánt már időt arra, hogy palacsintát süssön, akkor biztosan nem szerette volna, ha a tálalás előtt kiszáradna, vagy megkeményedne a tészta. Ez viszont nem fordulhat elő, ha a palacsintákat – hagyományos módon – közvetlenül egymásra halmozzuk.
Vágólapra másolva!

A palacsintasütés sok háziasszonynak nehéz feladat: küzdenek azzal, hogy ragad a tészta, odaég és/vagy szakad a palacsinta. Ám a sütés végeztével sincs vége a veszélyeknek: figyelni kell, a tészta ugyanis a nem megfelelő tárolás során összeragadhat, kiszáradhat és megkeményedhet.

Ez a legjobb módja a palacsinták tárolásának Forrás: Mindmegette.hu

De egy kis odafigyeléssel tökéletes palacsintákat kínálhatunk – még órákkal a sütés után is!
Mivel a palacsintasütés kemény munka, így érdemes óvni a végeredményt.

A titok: bátran halmozzuk a palacsintákat egymásra, ahogy a legtöbben gyermekkorukban láttuk, így ugyanis puhák maradnak, megőrzik lágy, rugalmas állagukat, hiszen minden forró palacsinta gőzzel puhítja az alatt és fölötte lévőt is.

Ha több palacsinta készült, mint amennyit egyszerre megeszik a család, akkor a maradékot tároljuk a hűtőben, sütőpapírral elválasztva, így nem fognak összeragadni.

Forrás: Mindmegette

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!