A különböző olajos magvaknak igen nehéz ellenállni. Legyen szó valamilyen különleges mogyoróról, kesudióról, vagy pisztáciáról, mi biztos, hogy nagy becsben tartjuk őket otthon, amíg el nem fogynak. A probléma csupán csak az, hogy nem őrizzük a csemegés szekrény mélyén túl hosszú ideig, mert eteti magát.
Mi most ezek közül a rágcsálnivalók közül a pisztáciát emelnénk ki picit hangsúlyosabban, ugyanis kevesen tudják, hogy vajat is készíthetünk belőle.
Persze nem az olcsóbb kencék táborát erősíti még akkor sem, ha házilag készítjük el, ám egyszer mindenkinek muszáj kipróbálnia.
A pisztáciavaj kiválóan működik palacsintán, gofrin, vagy akár a pirítóson is, az elkészítésére pedig egyáltalán nem kell sok időt fordítani.
Most pedig nem maradt más hátra, mint hogy megosszuk a pisztáciavaj receptjét, amit természetesen videó formájában is bemutatunk.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Forrás: Mindmegette