A legegyszerűbb fogások néha a legjobbak.
A házi sült paradicsomhoz alig pár dolog kell, ráadásul villámgyorsan elkészíthető és sokféleképpen felhasználható.
A sült paradicsom kerülhet pirítósra, kínálhatjuk sajtok és sült húsok mellé köretként, de beletehetjük akár a készülő fogásokba is, hogy még paradicsomosabb, olaszosabb legyen a végeredmény.
Házi sült paradicsom
Hozzávalók:
- 1 ek. olívaolaj
- 1/2 kg koktélparadicsom
- só
- bors
- 10-12 gerezd fokhagyma
- 1 tk. rozmaring
- 3 tk. kakukkfű
- 10-12 levél bazsalikom
Elkészítés:
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Egy tepsibe olívaolajat öntünk, erre rakjuk a megmosott paradicsomokat, sózzuk, borsozzuk, a paradicsomok közé rakjuk a héjas fokhagymagerezdeket. Ezek sütés közben kellemesen aromásítják majd a paradicsomot, sütés után kinyomkodjuk a héjából, kellemes édeskés, krémes állagú lesz.
- A paradicsomokat fűszerezzük rozmaringgal, kakukkfűvel, az egészet kicsit összefogatjuk, majd az előmelegített sütőbe rakjuk 30-35 percre, amíg a paradicsom héja enyhén megsül, és a húsa kissé összeesik.
- Az elkészült paradicsomokra friss bazsalikomleveleket tépkedünk, és hagyjuk langyosra hűlni.
- A sült paradicsomot tehetjük pirítósra, kínálhatjuk húsok mellé. de hozzáadhatjuk készülő fogásokhoz is.