Anne Sullivan pontosan követte a recept utasításait, mikor vegán pörköltet készített; beáztatta a babot, majd utána lassú tűzön főzte órákon keresztül. Hét órával később a nő úgy gondolta, hogy a zöldség készen állt a fogyasztásra, azonban hatalmas hibát vétett. Sullivan először a munkahelyén evett a fehérbabos pörköltből, amit annak ellenére fogyasztott el, hogy kemény és rágós volt.
Nem sokkal később a nő szédülni kezdett, majd elájult.
A nőnek ekkor még sejtése sem volt arról, hogy mitől lett rosszul, de mivel gyorsan jobban lett, másnap a párjának is felszolgálta a mérgező pörköltet. Az étkezés felénél elkezdtek azon tűnődni, hogy a babtól lett-e rosszul Sullivan.
Ekkor gyorsan abbahagyták az étkezést, de már késő volt, mivel a tünetek pár órával később ismét jelentkeztek.
Utólag kiderült, milyen hibát követett el Anne, a főzés során:
az áztatást követően a babot nagy lángon, tíz percig forralni kell.
Így hiába főzte órákig a babot, nem tudott eléggé átfőni, ezért a fitohaemagglutinin nevű méreganyag a szokásosnál is erősebb volt, ami olyan tüneteket okozott a párnál, mint például hasmenés, szédülés és hányinger.
Forrás: Birmingham Live