Aki szereti a palacsintát, mindenképpen próbálja ki a marokkóiak kedvencét, a könnyű, puha, levegős, búzadarából készült baghrirt! Egy csésze kávé, vagy forró tea mellé tökéletes lélekmelengető a hűvös és szürke napokon.
A baghrir varázsa abban rejlik, hogy csak az egyik oldalát sütjük, a másik oldalán pedig apró lyukacskák keletkeznek, amitől igazán különleges lesz a palacsinta.
Süthetjük hagyományos vagy kisebb, tenyérnyi méretűre is.
A legfinomabb még melegen, sok-sok olvasztott vajjal és mézzel meglocsolva, de lekvárral megkenve is nagyon finom.
Baghrir
Hozzávalók:
20 dkg búzadara
10 dkg liszt
1 ek cukor
1 csip só
1 csom sütőpor
1 dkg élesztő
1 csom vaníliás cukor
1 csip sáfrány
5 dl víz
A tálaláshoz:
méz
vaj
Elkészítés:
A marokkói ezerlyukú palacsinta tészta hozzávalóit beletesszük egy turmixgépbe és kb. 2 percig mixeljük.
A tésztát 1 órán át letakarva, meleg helyen pihentetjük.
Egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe kanalazunk, majd nagyon alacsony lángon sütni kezdjük.
Csak az egyik oldalát sütjük! Akkor készült el, ha már nincs több nedvesség a tetején.