Szinte minden konyhában megtalálható a hagyma és a fokhagyma, mégis kevesen vannak tisztában azzal, hogyan érdemes tárolni őket annak érdekében, hogy minél tovább megőrizzék frissességüket.
A legtöbben például hűtőszekrényben tárolják
abban a reményben, hogy így tovább eláll, azonban épp ellenkezőleg: hamarabb romlanak és megpenészednek.
Ehelyett egy hűvös, sötét, jól szellőző helyen kell tárolni őket, és az sem mindegy, miben.
Monica Matheny, noha szakács létére jól ért a főzéshez, a hagymafélék helyes tárolási módját maga is csak nemrég fedezte fel. Mégpedig egy, az anyukájától ellesett trükk által.
Korábban ő is sokat küzdött a gyorsan penészedő, rothadó hagymákkal, ma azonban ez már a múlté.
Néhány hónappal ezelőtt anyukám megmutatta, hogyan tároljam a hagymát és a fokhagymát, miközben azt állította, hogy így hónapokon át friss marad. Azt ajánlotta, próbáljam ki én is. Anyu ugyanis kilyukasztott papírzacskókban tárolja a hagymaféléket. Őszintén szólva, először kételkedtem a módszerben, ám mivel anyukám ritkán téved ilyesmiben, adtam neki egy esélyt
- mondta Monica, hozzátéve, hogy
a lyukasztott papírzacskók elegendő szellőzést biztosítanak a zöldségeknek, így azok tovább maradnak frissek, akár 3-6 hónapig is.
A műanyag zacskók, illetve fedeles edények azonban nem alkalmasak erre a célra, mivel ezek nem szellőznek.
Korábban többször is írtunk arról, melyek a legjobb praktikák a különféle zöldségek frissen tartására. Legutóbb például kifejtettük, hogy minden zöldséget és gyümölcsöt más-más módszer szerint érdemes tárolni, hogy tovább elálljon.