Mutatjuk az elképesztően finom teriyaki lazac recepjét, amely kiválóan illik a diétába
![](https://cdn.origo.hu/2024/02/1Ig1s7XIDZCxW5SMl-CUzeeFJm_SgN6Wnh1PdW2mpC0/fill/1347/758/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50Lzg2NWE2YWFiNmZlZTQ2YjhhNTQ4MWEzMGUwNzA5NWQ3.webp)
Mind a fogyás, mind az egészség megőrzése céljából
érdemes lehet követni a mediterrán étrend szabályait,
hiszen gazdag halakban, diófélékben, növényi olajokban, zöldségben és gyümölcsben, ami ellátja a szervezetet hasznos tápanyagokkal.
Ezek az ételek gyulladáscsökkentőek, javítják a vérkeringést, erősítik az immunrendszert, és segítenek megelőzni a metabolikus szindróma, cukorbetegség, rák, szívbetegség, illetve a demencia kialakulását.
Michael Mosley táplálkozási tanácsadó ezért mindenkit arra ösztönöz, hogy bátran próbálja ki a mediterrán diétát, és száműzze az étrendjéből a korábbi egészségtelen ételeket, így nemcsak lefogyhatunk, de tovább is élhetünk.
Ehhez megosztott egy teriyaki szószos lazac receptet, amely pirított hagymával és cukkinivel kiegészítve ideális fogyókúrabarát étkezés lehet.
4 evőkanál teriyaki szósz
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
2 darab újhagyma apróra vágva
240 gramm lazacfilé
2 darab felkarikázott cukkini
Tegyük a lazacot egy edénybe, és pácoljuk legalább 40 percig a teriyaki szószban. Ezután egy tapadásmentes serpenyőben süssük meg a hal mindkét oldalát 5 percen keresztül, majd adjuk hozzá a tálban maradt páclevet. Tegyük az olívaolajat, a hagymát és a cukkinit egy külön serpenyőbe, és 4 percig pirítsuk, amíg enyhe barnás színt kap.
Ezután tálaljuk a lazaccal. Jó étvágyat!