Aki azt szeretné, hogy krumplifőzeléke igazán ízletes legyen, annak a rántást egy kicsit másképp kell készítenie, mint ahogy eddig tette.
A krumplifőzelék ugyanis akkor lesz igazán finom, ha a rántásba reszelt hagymát teszünk, és a krumpli főzőlevét használjuk hozzá.
Ha így készítjük az ételt, akkor a család mind a tíz ujját megnyalja utána:
Krumplifőzelék
Hozzávalók:
- 50 dkg krumpli
- só
- bors
- 1 db babérlevél
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 ek olaj
- 2 ek liszt
- pirospaprika
- 1 dl víz
- 3 ek tejföl
- hagyma
Elkészítése:
- A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és egy lábasban felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
- Sóval, borssal ízesítjük, valamint hozzáadunk 1-2 babérlevelet és fokhagymát, majd fedő alatt puhára főzzük.
- Ha a krumpli megfőtt, elkészítjük a rántást. Az olajon halványsárgára pirítjuk a lisztet, majd a tűzről lehúzva megszórjuk pirospaprikával és kevés reszelt hagymával. Kevés hideg vízzel vagy a krumpli főzőlevével simára keverjük, és hozzáadjuk a főzelékhez. Végül elkeverjük benne a tejfölt is és összeforraljuk.
Ha további praktikákra is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!