Létezik egy mondás, miszerint már csak a szemünk kívánta és ez tökéletesen kifejezi, hogy az újabb adagot már nem azért ettük meg, mert éhesek maradtunk, hanem mert nem tudtunk megállni. Azonban a túlevést el lehet kerülni és nem is kell semmi extra, különleges dolgot beiktatni az étrendbe vagy kipróbálni valami csodaszert, hiszen pofonegyszerű praktikákat hívhatunk segítségül annak érdekében, hogy legyőzzük ezt a vágyat. Csak ezt a 10 dolgot kell betartani hozzá.
A gyomrunk korgásával a szervezet azt jelzi, hogy ideje enni, vagyis feltölteni az energia raktárainkat, ezért érdemes odafigyelni erre a jelzésre. Ugyanis, ha akkor kezdünk el enni, amikor nem is vagyunk éhesen, akkor azt sem fogjuk tudni, hogy mikor kell abbahagyni.
Ahol rövid az ebédszünet, vagy rohanni kell két meeting, esetleg két tanóra között, ott nincs idő arra, hogy lassan, nyugodtan falatozgassunk.
A habzsolás emésztési gondokat eredményezhet, hiszen nincs ideje a nyálnak előemésztenie az ételt, nem is rágjuk meg alaposan a falatot, ráadásul sok levegőt is lenyelhetünk.
A gyomornak nagyjából húsz perc kell, hogy "közölje az aggyal", hogy megtelt, így könnyű belátni, hogy a villámgyors evés, ami alig pár percig tart, szinte magában hordozza a túlevés veszélyét.
A maradék 8 tippért kattintson a Mindmegette cikkére!