Több népszerű étel is eltűnhet az életünkből a következő 100 évben, ezek közé tartozik az avokádó és a tenger gyümölcsei is, valamint a csokoládé. Robin Fegen élelmiszer-kutató elárulta, hogy sokkal egészségtudatosabbá váltunk, és a fenntarthatóságra helyezzük a hangsúlyt.
Annak ellenére, hogy a megkérdezettek 56 százaléka nem tudná elképzelni az életét csokoládé nélkül,
Roger felhívta rá a figyelmet, hogy az étkezés 2123-ra teljesen növényalapú lesz, emiatt el fog tűnni az étrendünkből ez az édesség.
Sokan egyetértenek az élelmiszer-kutatóval és hozzátették szerintük, ha nem is tűnik el teljesen a csokoládé, akkor megfizethetetlenné válik.
Azonban csokoládét lehet más alapanyagokból is létrehozni.
Roger úgy gondolja, a fenntartható kakaó lesz a jövőben a csokoládé alapja.
Ez az alapanyag ugyanolyan ízű lesz, mint a csokoládé, azonban a környezeti lábnyoma sokkal kisebb, mint az eredeti alapanyagoknak.
Az éghajlat változásnak köszönhetően már most is drámai csökkenés tapasztalható a kakaófák számában, így könnyen elképzelhető, hogy a csokoládé természetes módon kiszűrődik étrendünkből
- tette hozzá az élelmiszer-kutató.
Forrás: Mirror