Tim Spector, a londoni King's College genetikai epidemiológia professzora és egy egészségügyi alkalmazás társalapítója néhány hasznos tanácsot osztott meg Instagram oldalán. A professzor úgy véli három dolgot kell rendszeresebben fogyasztanunk a bélrendszerünk egészségének javítása, és ezáltal az egészségünk, érdekében:
A polifenol a növényeknek az az alkotórésze, amely élénk színt és keserű ízt ad nekik, továbbá védik a növényt, táplálják a jó bélbaktériumokat, és gátolják a rossz baktériumok növekedését az emberi szervezetben, ezért igen hasznos a fogyasztásuk.
Több kutatás is bizonyítja, hogy az emberek jelentős része nem fogyaszt elég rostot, ami a bél mikrobiom kimerülésének az egyik oka lehet. Kiváló rostforrások közé tartoznak a diófélék, magvak, teljes kiőrlésű gabonák, hüvelyesek, bab és gyümölcsök és zöldségek.
Kutatások kimutatták, hogy a fermentálással, erjesztéssel készült élelmiszerek fogyasztása növeli a mikrobiom sokszínűségét. Ilyen étel például a kefír, a savanyú káposzta és az ázsiaiak nagy kedvence, a kimchi is.