Kathleen Ashmore séf elárulta, hogyan tartja frissen és szilárdan az uborkát.
Megmutatom, hogyan kell tárolni az uborkát úgy, hogy szép, friss és ropogós maradjon, és ne legyen puha három nap alatt.
- mondta a videóban.
Először vegyük ki a csomagolásából, majd mossuk meg. Ezután vegyünk elő egy szilikon zacskót, amit le lehet zárni.
Az uborkát csepegtessük le, majd tegyük egy szilikon zacskóba egy papírtörlővel együtt,
ugyanis a papírtörlő segít felszívni a nedvességet. Ha még biztosabb megoldást szeretnénk találni arra, hogy biztosan száraz maradjon az uborka, akkor használjunk sütőpapírt. Ezután rakjuk a hűtőbe.
Zseniális! Azt tapasztaltam, hogy a sütőpapír még a papírtörlőnél is jobban működik.
-írja az egyik kommentelő
A banán, a hagyma és rengeteg zöldség és gyümölcs tárolására találunk módszerek az interneten, amivel frissen tarthatjuk ezeket az alapanyagokat.
Forrás: Mirror