A híres séfnek, Marry Berrynek, rengeteg receptje elérhető az interneten, azonban eddig ezt a lasagne receptet még nem osztotta meg a követőivel. Most viszont elárulta a titkot, hogy
mitől lesz igazán krémes a lasagne.
Ugyanis a séf megváltoztatta az étel készítési módját, még hozzá úgy, hogy az eredeti szósz helyett egy sokkal krémesebb öntetet csinál. Ezen felül a lasagne tészta lapokat pár percre vízbe áztatja, amitől a tészta sokkal omlósabb lesz, továbbá Marry a szokásos marha vagy sertés darált hús helyett csirkecomb filével készíti.
Az étel akár a tálalás előtt hat órával is elkészíthető és a maradék a fagyasztástól sem veszt a minőségéből.
Hozzávalók:
A spenótos gombás szószhoz:
A paradicsomos és fűszeres szószhoz:
Vegyünk elő egy sekély legalább két literes tűzálló edényt. Ezután melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Ezután a kockázott csirkét egy serpenyőben olajjal nagy lángon pirítsuk aranybarnára. Ezután adjuk hozzá a chilit, a fokhagymát és a gombát, majd pirítsuk tovább még néhány percig. Ezt követően adjuk hozzá a spenótot is, amit addig pároljunk amíg meg nem fonnyad. A kukoricalisztet tegyük egy tálba és a két evőkanál olívaolajjal keverjük simára. Ezután a creme fraiche-t adjuk hozzá a csirkés szószhoz, majd a lisztes keveréket is és addig főzzük amíg a szósz besűrűsödik.
A lasange összeállításához kanalazzuk a csirkét és a szósz egyharmadát az edénybe, ezután rakjunk rá három réteg lasagne lapot és ezt ismételve töltsük meg a sütőedényt. A tetejére öntsük rá a paradicsomszószt, majd szórjuk rá a reszelt sajtot. Süssük készre 35-40 perc alatt. A lasagne akkor lesz kész, mikor a sajt a tetején aranybarnára pirult. Salátával találjuk.
Forrás: Mirror