Nemcsak az ételpazarlást csökkentjük ha oda figyelünk hogyan tároljunk néhány gyümölcsöt és zöldséget, hanem az ételre költött összegeket is jócskán le tudjuk csökkenteni. A sárgarépa az egyik legnépszerűbb zöldség, amelyet szinte minden étel elkészítésekor használunk.
Ezért általában nagy mennyiségben vásároljuk, viszont előfordul, hogy elfelejtjük és hagyjuk megromlani.
A sárgarépát nem elég csak a hűtő egyik fiókjába tárolni, ott ugyanúgy megromlik. Mintha hűtőbe se raktuk volna.
Azért, hogy a zöldség friss maradjon rakjuk egy tálba, amibe víz van.
Ezután mehet a hűtőbe.
Így akár 4 hétig is friss marad a sárgarépa.
Amanda Rocchino életmód edző egy videót is készített erről a módszerről, amiben elárulja ő, hogy tárolja a sárgarépát. Amanda nem csak vízbe rakja a zöldséget, hanem feldarabolja és úgy tárolja. Valamint azt javasolja 5-6 naponta cseréljük ki a vizet amibe a répákat rakjuk.
A videó feltöltése óta többen kipróbálták ezt a trükköt és sorra érkeztek az elismerő kommnetek a videó alatt.
Köszönöm! Nincs több fehér sárgarépa!
-írta egy elégedett felhasználó.
Forrás: Mirror