Ezzel a különleges töltött tojással minden húsvéti látogatót leveszünk majd a lábáról

Húsvéti bundázott töltött tojás
Bundázott töltött tojás salátaágyon – finom és látványos eleme lehet a húsvéti asztalnak
Fotó: Vidék íze
Vágólapra másolva!
Hosszú évek óta tartja magát a mondás, hogy mi magyarok mindent kirántunk, amit lehet. Húsvét közeledtével adja magát egy elsőre talán merésznek tűnő recept, de garatáljuk, hogy a bundázott töltött tojásunk után minden vendég megnyalja majd a tíz ujját.
Vágólapra másolva!

Talán elsőre furának és bonyolultnak tűnik az elkészítése, de valójában 45 perc alatt elkészíthető ez a finom vendégváró hidegtál, amely finom és látványos eleme lehet a húsvéti asztalnak. 

Íme a recept:

Bundázott töltött tojás salátaágyon

Hozzávalók:

  • 4-5 tojás
  • 5 dkg félkemény sajt
  • 4 marék vegyes saláta
  • pár szál újhagyma
  • 1 kicsi sárgarépa
  • 1 gerezd fokhagyma
  • liszt, tojás és morzsa a panírozáshoz
  • zsiradék
  • olívaolaj
  • citromlé
  • bors
Húsvéti bundázott töltött tojás
Bundázott töltött tojás salátaágyon – finom és látványos eleme lehet a húsvéti asztalnak
Fotó: Vidék íze / Vidék íze

Elkészítése:

  1. Keményre főzzük a tojásokat. Lehűtjük, meghámozzuk, hosszában félbevágjuk. A sárgájukat egy tálba kaparjuk, a fehérjéket félretesszük.
  2. Az újhagymát nagyon apróra metéljük, és kevés zsiradékon megdinszteljük.
  3. A sárgarépát is meghámozzuk és nagyon picire vágjuk. Rádobjuk a hagymás alapra, és pár percig pároljuk együtt. Levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd hozzádolgozzuk az áttört tojássárgájákat, valamint a lereszelt sajtot. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, csipetnyi zúzott fokhagymával fűszerezzük.
  4. A fél fehérjéket púposan megrakjuk a zöldséges töltelékkel.
  5. Utána óvatosan a szokásos módon bepanírozzuk, majd bő zsiradékban pár perc alatt megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk.
  6. Tálalótálra halmozzuk a salátát, és elrendezzük rajta a tojásokat.
  7. Összekeverünk egy kis üvegben hat evőkanál olívaolajat, két evőkanál citromlevet, kicsi sót és tört fekete borsot, jól összerázzuk. Külön kínáljuk, mindenki meglocsolhatja vele a salátáját.
    Ha további finom receptekre is kíváncsi, akkor látogasson el a Mindmegette oldalára!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!