Így készítsük a sült krumplit, ha azt szeretnénk, hogy igazán ropogós legyen

Vágólapra másolva!
Egy dietetikus elárulta, hogyan készítsük a hasábburgonyát, ha azt szeretnénk, hogy az egészséges legyen és még ropogjon is.
Vágólapra másolva!

Laura Ford dietetikus instagram oldalán osztotta meg követőivel ezt az egyszerű és gyors sült krumpli receptet, amihez csak 5 hozzávalóra van szükségünk.

Hozzávalók:

  • 3-4 darab burgonya
  • 1 teáskanál fokhagymás olívaolaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • zöld fűszerek (petrezselyem, majoránna, bazsalikom)

Elkészítés:

  1.  A krumplikat hámozzuk meg, majd vágjuk hasábokra, ezután vonjuk be olívaolajjal, majd szórjuk meg sóval. Tegyük rá a többi fűszert is, majd keverjük össze, hogy a fűszerek az összes krumplit bevonják.
  2. A fűszeres hasábokat tegyük egy tepsibe, majd süssük (légkeveréses vagy sima funkción) 200 celsius fokon 20 percig. Ezután keverjük meg, hogy egyenletesen átsüljenek, majd hagyjuk bent további 10-20 percig.

Forrás: DailyMail

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!