A répa felhasználása igen sokoldalú. A diétázók sokszor fogyasztják a különféle zöldségeket párolva, sütve, vagy akár nyersen is - ezzel megőrizve azon vitaminokat és ásványi anyagokat, melyek fontos szerepet játszanak az egészséges és energikus élet fenntartásához. A különböző zöldségek különböző eljárással való készítése igazi konyhaművészet, az ízek tökéletes harmóniája pedig ínycsiklandozó gasztronómiai élményt nyújt bármely étkezésnél. De vajon tényleg mindegy, hogyan és legfőképpen mivel készítjük el ezeket?
Az elkészítésben fontos szerepet játszik, hogy milyen zsiradékkal készítjük el ételeinket, de a leginkább a répa felhasználásánál lényeges ez
-tanácsolta Rosemary Gill, a Milk Street Kitchen szakácsa. Elmondása szerint már az első lépéstől kezdve rosszul állunk a répa felhasználásához - ugyanis a vajban vagy olivaolajban való pirítás, sütés a legjobb, hogy előcsalogassuk az ízeket és aromákat.
A szakácsnő azt tanácsolja, hogy mindkét zsiradékban forgassuk át, hogy ne csak ropogóssá varázsoljuk, hanem meg is karamellizáljuk. Az alacsonyabb hőmérsékleten sütés vagy az előmelegített sütő pedig segít ropogósan tartani a répát.
Ha éttermi élményt kívánunk elérni, kipróbálhatjuk egy narancsgerezddel együtt sütve, vagy a narancs forralt levét rácsorgatva a forró, de már elkészült zöldségünkre. Fűszerezhetjük borssal, köménnyel vagy akár különleges keleti fűszerekkel is, mindenhogy kiváló köretet kapunk. Tálalásnál akár az elkészült étel tetejére, akár sült húsra is csorgathatjuk a szaftot.
Forrás: Mirror